Toť otázka hodná Shakespeara. Strumigen je látka znižujúca tvorbu hormónu štítnej žľazy a nachádza sa aj v niektorých inak veľmi zdravých potravinách, ako je kapusta, kel, kyslá kapusta, redkvička, cibuľa, hrach, paradajky, sója, špenát a iné.

Ja sa na to pozerám takto: Pokiaľ máte štítnu žľazu v poriadku, môžete bez problémov tieto potraviny konzumovať. Samozrejme, v rozumných dávkach ako všetko. Problém vidím len vtedy, keď je uz funkcia štítnej žľazy znížená. Vtedy by ste si mohli konzumáciou týchto potravín vo veľkom množstve stav ešte zhoršiť.

A tak moja rada znie. Dopĺňajte si pravidelne dávky jódu a potom môžete konzumovať pestrú a vyváženú stravu a strumigeny v potrave nebudú pre Vás strašiakom.😘

Janette